WWelkom

KVW Logo

KKindervakantieweek Kruiningen

Al meer dan 25 jaar een begrip in de laatste week van de zomervakantie!

&Bestuur  &  Leiding

Stichting Kindervakantieweek Kruiningen wordt geleid door een bestuur en er zijn tijdens de Kindervakantieweek een heleboel vrijwilligers die meehelpen. Vrijwilligers zijn de motor achter een fantastische Kindervakantieweek. Allen krijgen van ons een T-shirt met logo te leen. Dit is tijdens de week erg praktisch voor de herkenbaarheid.

 

        Het bestuur

Karin Woznitza-Dek - Voorzitter
Chantal Molendijk – Secretaris
Natasja Saman - Penningmeester
Anja Kersbergen - Bestuurslid
Nelleke den Dekker - Bestuurslid
 
 

PProgramma 2022

Hieronder vindt u de folder van 2022 met daarin het programma en belangrijke weetjes. Wanneer u op één van onderstaande afbeeldingen klikt wordt een nieuw venster geopend met daarin het blad wat u wilt lezen. U kunt ook het volledige programma openen door HIER te klikken.

1

IInformatie

Over de Kindervakantieweek

De Kindervakantieweek is bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar t/m groep 8 van de basisschool (van het afgelopen schooljaar). De laatste week in de zomervakantie komen deze kinderen van maandag tot en met vrijdag bijeen voor diverse activiteiten en gezelligheid. De activiteiten lopen uiteen van hutten bouwen tot een speurtocht en een avondprogramma en overnachting voor de kinderen van groep 5 t/m 8.

Locatie en tijden

De Kindervakantieweek wordt ieder jaar georganiseerd bij de voetbalvelden van Voetbalvereniging Kruiningen op "de Kruse Mat". Op maandag wordt er altijd gestart om 13.00 uur. In de ochtend is er dan de mogelijkheid om de button op te halen. Verdere dagen is de start om 9.30 uur. We raden aan om het programma goed door te nemen, dit kan ieder jaar weer anders zijn. Klik hier om het programma te bekijken. 

Inschrijving en kosten

De inschrijving voor de kindervakantieweek is online en verloopt via www.inreimerswaal.nl. De kosten voor de inschrijving bedragen € 12,00 voor een weekkaart. Op maandagmiddag is pas bekend of er ook nog losse dagkaarten verkocht worden. Dit is afhankelijk van het aantal voorinschrijvingen want Vol=Vol.

 

Informatie voor ouders

Buiten het evenement om wordt u op de hoogte gehouden via onze Facebook Pagina. Uw kind krijgt via school een folder mee. Heeft u behoefte aan meer informatie, dan kunt u vooraf bellen met het telefoonnummer op de folder of tijdens de week een van onze vrijwilligers aanspreken.

AAanmelden

De aanmelding voor het evenement verloopt via www.inreimerswaal.nl/kindervakantieweek   U kunt daar alle, voor ons, benodigde informatie invullen. Vervolgens krijgt u een bevestiging met daarin een bankrekeningnummer om de betaling te voldoen. LET OP: pas als de betaling is voldaan is de inschrijving definitief. Vul bij het betalingskenmerk de naam en geboortedatum van uw kind/kinderen in. Zodra de betaling is voldaan is je aanmelding voor kindervakantieweek definitief.

NNieuws

De folder van 2022 is uit!

De nieuwe folder voor de kindervakantieweek van 2022 is uit! In de folder vind je onder andere het programma, enkele belangrijke weetjes, de verwijzing naar de link om aan te melden en een overzicht van de sponsors voor dit jaar! Heb je de folder niet ontvangen?
» Download de folder en print hem uit!

  

 

RReglement

Vrijwilligers

» De minimale leeftijd om mee te doen als vrijwilliger is 16 jaar.
» De minimale leeftijd voor het begeleiden van de overnachting is 18 jaar.
» Vrijwillig betekent niet vrijblijvend. Wanneer je je aanmeldt, verwachten we ook dat je er bent.
» Als vrijwilliger heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en kun je die ook uitdragen.
» Van alle vrijwilligers vragen wij een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag). Deze kan via onze stichting kosteloos worden aangevraagd.

Kinderen

» De minimale leeftijd om mee te mogen doen met kindervakantieweek is 4 jaar.
» Kinderen mogen meedoen tot en met groep 8 van de basisschool (van het afgelopen schooljaar).
» Je moet jezelf elke dag aanmelden bij de leiding aan de ingang van het sportveld.
» De overnachting is alleen voor kinderen die het afgelopen schooljaar in groep 5 t/m 8 hebben gezeten.
» Je bent verplicht je te houden aan de regels van de kindervakantieweek.
» Bij ongepast gedrag kun je van het evenement worden weggestuurd en je de toegang worden geweigerd.


Ouders

» Zorg ervoor dat uw kind(eren) goede schoenen (geen slippers, crocs of rubber laarzen) aan heeft/hebben en kleding welke vies mag worden.
» Zorg ervoor dat u juiste informatie verstrekt m.b.t. bijzonderheden betreffende uw kind(eren); zoals een beperking of allergie o.i.d.
» Zorg ervoor dat u uw kind(eren) op tijd brengt en weer ophaalt.
» Op maandagmiddag kunt u helpen met het bouwen van de hutten.
» De overige dagen dient u een half uur na aanvang het terrein verlaten.
» Zorg voor een waterdichte tent en een goed luchtbed/matras wanneer uw kind blijft overnachten.
» Zorg voor een goede hamer welke is voorzien van de naam van uw kind(eren).
» Geeft u alstublieft geen eigen snoep en/of drinken mee met uw kinderen.
» Het is verboden om eigen verf en zagen mee te geven aan uw kind(eren)!

Overige informatie

» Een half uur na binnenkomst van de kinderen gaat de poort dicht om te voorkomen dat kleine kinderen weglopen.
» Kindervakantieweek Kruiningen stelt zich NIET aansprakelijke voor vermissing en/of beschading van uw eigendommen.
» Gevonden voorwerpen leggen wij op de plank in de hal bij de kleedkamers. Mist u iets, kijk daar dan eens.

AVGAlgemene Verordening Gegevensbescherming

Wij vinden het van belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met uw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in dit statement voor u uiteengezet hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u heeft. Heeft u vragen naar aanleiding van het lezen van dit statement, kijk dan op de website van NOV (Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) U kunt de privacyverklaring van Stichting Kindervakantieweek Kruiningen lezen door de privacyverklaring te downloaden. De privacyverklaring opent in een nieuw venster.

FFotoalbum

Fotoalbum kindervakantieweek
Elk jaar plaatsen wij nieuwe foto’s op de website.
Klik hier voor het Fotoalbum van 2022KVW foto 2022

HHistorie

Elk jaar heeft de Kindervakantieweek een ander thema. De programma's vanaf 2000 zijn te bekijken. Klik hiervoor op het jaartal waarna er een pagina opent met daarop het programma van dat jaar. De historie van de Kindervakantieweek, nog zonder thema's is onder de lijst te lezen.

Kindervakantieweken bestaan al heel erg lang. De eerste berichten over een kindervakantieweek in Kruiningen hebben wij kunnen vinden in een krant uit 1973. Dat betekent dat er zeker al ruim 45 jaar kindervakantieweken in Kruiningen worden georganiseerd.

1975

In 1975 gingen de kinderen langs de deuren om spullen op te halen voor een rommelmarkt. Toen werd er 122 gulden opgehaald, dat is nu zo'n 55 euro. Dat lijkt niet zo veel, maar was toen een enorm bedrag. Andere activiteiten welke toen gedaan werden was een gekostumeerd voetbal, er werden een miss en mister Kruiningen gekozen en de week werd afgesloten met een folkloristische optocht. Met veel paard-en-wagens werd er een optocht gehouden door Kruiningen.

Ook was er een kinderburgemeester, welke een ambtsketting kreeg voor de hele week. Aan het eind van de week moest deze weer worden teruggegeven aan de Burgemeester.

De plaats waar de kindervakantieweek werd gehouden, werd Rommeldorp genoemd. In 1975 werd de kindervakantieweek opgedeeeld in twee weken, afhankelijk van hoe oud je was, kon je aan één van de twee wekend deelnemen. In de tweede week werd een film vertoond en werd een tekenwedstrijd gehouden.

1978

In 1978 vond de kindervakantieweek plaats van maandag 14 t/m vrijdag 18 augustus. Op maandag 14 augustus startte de week om 09:30 uur met handenarbeid op het grasveld achter de Hervormde Kerk. Daarnaast werden spelletjes georganiseed, een zeskamp, volksdansen, een verkeersspel, maar ook een fietstocht welke bestond uit twee routes. 11- en 12-jarigen gingen donderdag 17 augustus om 06:00 naar Fort Rammekes voor een natuurtocht. Onder leiding van een gids bekeken zij het fort.

In 1978 werd de week op zaterdagmiddag afgesloten met een kinderrevue in "Ons Dorpshuis". In 1978 bestond Kindervakantiewerk 5 jaar, wat betekent dat de eerste kindervakantieweek plaatsvond in 1973.

1980

Dinsdag 19 augustus 1980: ruim 100 kinderen bezochten de speelweek om te figuurzagen, gipsen, kaarsen te maken, kleien en poppen te maken. In deze week werd een speurtocht gehouden waar niet alleen de kinderen aan meededen, maar ook de ouders.

1984

Stichting Jongeren Reimerswaal organiseert wederom een kindervakantieweek in Kruiningen, in samenwerking met een groot aantal vrijwilligers. De speelweek vond plaats achter de toenmalige AMZ garage, waar later de volkstuintjes lagen en tegenwoordig de ALDI en KNOP Tweewielers is gevestigd.

Het programma zag er toen als volgt uit:

Maandag 13 augustus: vossenjacht en film
Dinsdag 14 augustus: de hele dag knutselen
Woensdag 15 augustus: aqua-fit spelen en speurtocht in Den Inkel
Donderdag 16 augustus: Bezoek aan Miniatuur Walcheren, beklimmen van de Lange Jan, zwemmen en een bezoek aan de kinderboerderij.
Vrijdag 17 augustus: decors en kleding knutselen t.b.v. de Stuif-es-uit. Deze werd georganiseerd voor het Gemeentehuis als afsluiting van de speelweek. Ook werd er een playbackshow gehouden en als afsluiting een kampvuur.

1988-1989

Nadat de kindervakantieweek enkele jaren heeft stilgelegen kwam de organisatie rond deze jaren in handen van de familie Meijer-Poleij. Zij organiseerden de speelweek achter de Hervormde Kerk, met grote legertenten werd een hele week gespeeld en gebouwd achter de Kerk.

1995

In Kruiningen neemt dit jaar Voetbalvereniging Kruiningen de organisatie van de kindervakantieweek over. Vanaf 1997 wordt gewerkt met thema's.

2014

Dit jaar bestaat de kindervakantieweek in de huidige vorm 20 jaar. Op 14 juli van dit jaar wordt de Stichting Kindervakantieweek opgericht en worden de notariële akten ondertekend door de Voorzitter en de Penningmeester bij Notaris Sarneel.

2019

Dit jaar werd het 25 jarig jubileum gevierd met een grote feestweek, iedere dag tussen de middag eten. Een dagje Drievliet en een reünie met oud-vrijwilligers.

SSponsors

Kindervakantieweek Kruiningen is als Stichting afhankelijk van haar sponsoren. We zijn blij dat we alle vele jaren op dezelfde sponsoren kunnen rekenen. Wanneer u als (lokaal) bedrijf de kindervakantieweek wil sponsoren neem dan contact met ons.


Overzicht van alle Sponsoren

CContact

Informatie Kindervakantieweek

Als u vragen heeft met betrekking tot Kindervakantieweek, klik dan op één van de onderstaande emailadressen. Wij proberen uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.
Adres evenement:

Sportveld "de Kruse Mat"

Blauwhoefseweg 1, 4416 RC Kruiningen

06-13250309

Informatie: info@kvwkruiningen.nl

Privacy: privacy@kvwkruiningen.nl