WWelkom

KVW Logo

Kindervakantieweek Kruiningen - Al 25 jaar een begrip in de laatste week van de zomervakantie!

&Bestuur  &  Leiding

Stichting Kindervakantieweek Kruiningen wordt geleid door een bestuur en er zijn tijdens de Kindervakantieweek een heleboel vrijwilligers die meehelpen. Vrijwilligers zijn de motor achter een fantastische Kindervakantieweek. Allen krijgen van ons een T-shirt met logo. Dit is leuk als aandenken, maar tijdens de week ook erg praktisch voor de herkenbaarheid.

Het bestuur

Karin Woznitza - Voorzitter
Chantal Molendijk - Secretaris
Anja Kersbergen - Bestuurslid
Nelleke den Dekker - Penningmeester

Vrijwilligers

Arno Poleij
Audrey Vollebregt
Bianca van Witsen
Corine Poleij
Dylan de Moor
Joyce van Luijk
Gera Knottnerus
Marco van Witsen

 

Martijn Martens
Maurice Griep
Natasja Saman
Raymond Vollebregt
Taroena de Ruijsscher
Wendy de Vilder

PProgramma 2019

Hieronder vindt u de folder van 2019 met daarin het programma, belangrijke weetjes, het aanmeldformulier en een overzicht van de sponsors. Wanneer u op één van onderstaande afbeeldingen klikt wordt een nieuw venster geopend met daarin het blad wat u wilt lezen. U kunt ook het volledige programmablad (4 bladen) openen door HIER te klikken.

blad1   blad2   blad3   blad4

IInzendingen speurtocht 2020

Dit jaar kon Kindervakantieweek vanwege het Coronavirus helaas niet doorgaan. In plaats daarvan hebben wij een leuke, interactieve speurtocht georganiseerd waarbij jullie niet alleen letters moesten zoeken, maar er ook een paar opdrachten aan verbonden zaten. Opdrachten zoals het maken van een rijmpje waar bepaalde woorden in voor moesten komen, een liedje, een krijttekening maken, etc. Enkele inzendingen hiervan kunnen jullie hieronder bekijken. Ook de foto's van de prijsuitreiking worden hieronder weergegeven:

IInformatie

Over de Kindervakantieweek

De Kindervakantieweek is bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar t/m groep 8 van de basisschool (van het afgelopen schooljaar). De laatste week in de zomervakantie komen deze kinderen van maandag tot en met vrijdag bijeen voor diverse activiteiten en gezelligheid. De activiteiten lopen uiteen van hutten bouwen tot een speurtocht en een avondprogramma en overnachting voor de kinderen van groep 5 t/m 8.

Locatie en tijden

De Kindervakantieweek wordt net zoals de afgelopen jaren georganiseerd op het voetbalveld van Voetbalvereniging Kruiningen op "de Kruse Mat" De kinderen worden op maandag 12 augustus om 10:00 verwacht om in te schrijven. Vervolgens is iedereen om 13:00 welkom om te starten met het bouwen van de hutten. Voor de overige dagen kunt u het programma bekijken.

Inschrijving en kosten

De start van de inschrijving voor de kindervakantieweek is maandag 12 augustus tussen 10:00 en 11:30 bij de ingang van het voetbalveld. De kosten voor de inschrijving bedragen € 3,50 per dag en € 11,00 voor de hele week.

Informatie voor ouders

Buiten het evenement om wordt u op de hoogte gehouden via onze Facebook Pagina. Uw kind krijgt via school een programmaboekje mee waarin het volledige programma van de hele week is opgenomen. Heeft u behoefte aan meer informatie, dan kunt u op het evenement altijd een van onze vrijwilligers aanspreken.

NNieuws

De folder van 2019 is uit!

De nieuwe folder voor de kindervakantieweek van 2019 is uit! Deze week wordt de folder op alle scholen uitgedeeld aan alle leerlingen. In de folder vind je onder andere het programma, enkele belangrijke weetjes, het aanmeldformulier en een overzicht van de sponsors voor dit jaar! Heb je de folder niet ontvangen? Download de folder en print hem uit!

Nieuwe Website!

Kindervakantieweek Kruiningen heeft een nieuwe website. De website is tegelijk met het uitdelen van de programmafolder van 2018 gelanceerd. De komende periode zal de website nog worden voorzien van informatie en worden de laatste puntjes op de i gezet.

De folder van 2018 is uit!

De nieuwe folder voor de kindervakantieweek van 2018 is uit! Deze week wordt de folder op alle scholen uitgedeeld aan alle leerlingen. In de folder vind je onder andere het programma, enkele belangrijke weetjes, het aanmeldformulier en een overzicht van de sponsors voor dit jaar! Heb je de folder niet ontvangen? Download de folder en print hem uit!

RReglement

Vrijwilligers

» De minimale leeftijd om mee te doen als vrijwilliger is 16 jaar;
» De minimale leeftijd voor het begeleiden van de overnachting is 18 jaar;
» Voorwaarde om vrijwilliger te zijn, is dat je graag omgaat met kinderen;
» Voorwaarde om vrijwilliger te zijn, is dat je graag in groepsverband werkt;
» Voorwaarde om vrijwilliger te zijn, is dat je ook zelfstandig kunt werken;
» Vrijwillig betekent niet vrijblijvend. Wanneer je je aanmeldt, verwachten we ook dat je er bent;
» Als vrijwilliger heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en kun je die ook uitdragen.

Kinderen

» De minimale leeftijd om mee te mogen doen met kindervakantieweek is 4 jaar;
» Je moet het afgelopen schooljaar in groep 1 t/m 8 van de basisschool hebben gezeten;
» Je moet jezelf elke dag aanmelden bij de leiding aan de ingang van het complex;
» De overnachting is alleen voor kinderen die het afgelopen schooljaar in groep 5 t/m 8 hebben gezeten;
» Je bent verplicht je te houden aan de regels van de kindervakantieweek;
» Bij ongepast gedrag kun je van het evenement worden weggestuurd en je de toegang worden geweigerd.


Ouders

» Zorg ervoor dat uw kind(eren) goede schoenen (geen slippers) aan heeft/hebben en kleding welke vies mag worden;
» Zorg ervoor dat u juiste informatie verstrekt m.b.t. bijzonderheden betreffende uw kind(eren); zoals een beperking of allergie o.i.d.
» Zorg ervoor dat u uw kind(eren) op tijd brengt en weer ophaalt;
» Op maandagmiddag kunt u helpen met het bouwen van de hut;
» De overige dagen dient u een half uur na aanvang het terrein verlaten;
» Zorg voor een waterdichte tent en een goed luchtbed/matras wanneer uw kind blijft overnachten;
» Zorg voor een goede hamer welke is voorzien van de naam van uw kind(eren);
» Geeft u alstublieft geen eigen snoep en/of drinken mee met uw kinderen;
» Het is verboden om eigen verf mee te geven aan uw kind(eren)!

Overige informatie

Een half uur na binnenkomst van de kinderen gaat de poort dicht om te voorkomen dat kleine kinderen weglopen.

Kindervakantieweek Kruiningen stelt zich NIET aansprakelijke voor vermissing en/of beschading van uw eigendommen.

AVGAlgemene Verordening Gegevensbescherming

Wij vinden het van belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met uw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in dit statement voor u uiteengezet hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u heeft. Heeft u vragen naar aanleiding van het lezen van dit statement, kijk dan op de website van NOV (Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) U kunt de privacyverklaring van Stichting Kindervakantieweek Kruiningen lezen door de privacyverklaring te downloaden. De privacyverklaring opent in een nieuw venster.

FFotoalbum

Fotoalbum kindervakantieweek 2019
De foto's van kindervakantieweek 2019 worden op dit moment bewerkt om ze op een later moment op de website te plaatsen. Nog even geduld alstublieft.Fotoalbum kindervakantieweek 2018
De foto's zijn verdeeld over 5 dagen en vervolgens per dagdeel. Klik op het gewenste dagdeel om de foto's te bekijken:

HHistorie

Elk jaar heeft de Kindervakantieweek een ander thema. De programma's vanaf 2000 zijn te bekijken. Klik hiervoor op het jaartal waarna er een pagina opent met daarop het programma van dat jaar. De historie van de Kindervakantieweek, nog zonder thema's is onder de lijst te lezen.

Kindervakantieweken bestaan al heel erg lang. De eerste berichten over een kindervakantieweek in Kruiningen hebben wij kunnen vinden in een krant uit 1973. Dat betekent dat er zeker al ruim 45 jaar kindervakantieweken in Kruiningen worden georganiseerd.

1975

In 1975 gingen de kinderen langs de deuren om spullen op te halen voor een rommelmarkt. Toen werd er 122 gulden opgehaald, dat is nu zo'n 55 euro. Dat lijkt niet zo veel, maar was toen een enorm bedrag. Andere activiteiten welke toen gedaan werden was een gekostumeerd voetbal, er werden een miss en mister Kruiningen gekozen en de week werd afgesloten met een folkloristische optocht. Met veel paard-en-wagens werd er een optocht gehouden door Kruiningen.

Ook was er een kinderburgemeester, welke een ambtsketting kreeg voor de hele week. Aan het eind van de week moest deze weer worden teruggegeven aan de Burgemeester.

De plaats waar de kindervakantieweek werd gehouden, werd Rommeldorp genoemd. In 1975 werd de kindervakantieweek opgedeeeld in twee weken, afhankelijk van hoe oud je was, kon je aan één van de twee wekend deelnemen. In de tweede week werd een film vertoond en werd een tekenwedstrijd gehouden.

1978

In 1978 vond de kindervakantieweek plaats van maandag 14 t/m vrijdag 18 augustus. Op maandag 14 augustus startte de week om 09:30 uur met handenarbeid op het grasveld achter de Hervormde Kerk. Daarnaast werden spelletjes georganiseed, een zeskamp, volksdansen, een verkeersspel, maar ook een fietstocht welke bestond uit twee routes. 11- en 12-jarigen gingen donderdag 17 augustus om 06:00 naar Fort Rammekes voor een natuurtocht. Onder leiding van een gids bekeken zij het fort.

In 1978 werd de week op zaterdagmiddag afgesloten met een kinderrevue in "Ons Dorpshuis". In 1978 bestond Kindervakantiewerk 5 jaar, wat betekent dat de eerste kindervakantieweek plaatsvond in 1973.

1980

Dinsdag 19 augustus 1980: ruim 100 kinderen bezochten de speelweek om te figuurzagen, gipsen, kaarsen te maken, kleien en poppen te maken. In deze week werd een speurtocht gehouden waar niet alleen de kinderen aan meededen, maar ook de ouders.

1984

Stichting Jongeren Reimerswaal organiseert wederom een kindervakantieweek in Kruiningen, in samenwerking met een groot aantal vrijwilligers. De speelweek vond plaats achter de toenmalige AMZ garage, waar later de volkstuintjes lagen en tegenwoordig de ALDI en KNOP Tweewielers is gevestigd.

Het programma zag er toen als volgt uit:

Maandag 13 augustus: vossenjacht en film
Dinsdag 14 augustus: de hele dag knutselen
Woensdag 15 augustus: aqua-fit spelen en speurtocht in Den Inkel
Donderdag 16 augustus: Bezoek aan Miniatuur Walcheren, beklimmen van de Lange Jan, zwemmen en een bezoek aan de kinderboerderij.
Vrijdag 17 augustus: decors en kleding knutselen t.b.v. de Stuif-es-uit. Deze werd georganiseerd voor het Gemeentehuis als afsluiting van de speelweek. Ook werd er een playbackshow gehouden en als afsluiting een kampvuur.

1988-1989

Nadat de kindervakantieweek enkele jaren heeft stilgelegen kwam de organisatie rond deze jaren in handen van de familie Meijer-Poleij. Zij organiseerden de speelweek achter de Hervormde Kerk, met grote legertenten werd een hele week gespeeld en gebouwd achter de Kerk.

1995

In Kruiningen neemt dit jaar Voetbalvereniging Kruiningen de organisatie van de kindervakantieweek over. Vanaf 1997 wordt gewerkt met thema's.

2014

Dit jaar bestaat de kindervakantieweek in de huidige vorm 20 jaar. Op 14 juli van dit jaar wordt de Stichting Kindervakantieweek opgericht en worden de notariële akten ondertekend door de Voorzitter en de Penningmeester bij Notaris Sarneel.

SSponsors

Kindervakantieweek Kruiningen is als Stichting afhankelijk van haar sponsoren. Hieronder ziet u een overzicht van onze sponsoren van dit jaar. Wanneer u als (lokaal) bedrijf de kindervakantieweek wil sponsoren neem dan contact met ons op om de mogelijkheden de bespreken.

feather

 
Aannemersbedrijf van de Velde
 
 
Garage Kole
 
 
De Gangmaker
 
 
Bestratingsbedrijf Zeeland
 
 
Bison Goes
 
 
Cafe de Korenbeurs
 
 
CineCity Producties VLissingen
 
 
D&M Kappers
 
 
DA de Lavendel
 
 
Dammers Kaas en Zuivelhandel Veen
 
 
De Baar & Leendertse
 
 
De Landwinkel
 
 
Doe het zelf Kruiningen
 
 
Dorpshuis Kruiningen
 
 
Drukkerij van Velzen Krabbendijke
 
 
DVC den Inkel
 
 
Eetcafé Leyla
 
 
Emté Frans Mourik
 
 
Herbalife
 
 
Herecon
 
 
Hof Seemaerte
 
 
Houthandel Reimerswaal
 
 
Hoveniersbedrijf Molendijk
 
 
Javala
 
 
Kapsalon Eliana
 
 
Kapsalon Parkzicht Waarde
 
 
Klussenbedrijf Kees Hommel
 
feather


Overzicht van ale Sponsors

Aannemersbedrijf van de Velde, Aquadome Scheldorado, Autobedrijf Kole, Avontura Roosendaal, Bakkerij de Gangmaker, Bestratingsbedrijf Zeeland, Bison Goes, Café de Korenbeurs, Coop Kruiningen, D&M Kappers, Dammers Kaas & Zuivelhandel Veen, DA de Lavendel, De Baar & Leendertse Wemeldinge, De Driesprong, De Landwinkel, Doe het zelf Kruiningen, Dorpshuis Kruiningen, Drukkerij van Velzen Krabbendijke, DVC den Inkel, Eetcafé Leyla, Eeterij-Spelerij Vierlinden, GlowGolf Middelburg, Herbalife, Hof Seemaerte, Houthandel Reimerswaal, Hoveniersbedrijf Molendijk, Janine's Hairstyling, Javala, Kapsalon Eliana, Kapsalon Parkzicht, Klussenbedrijf Kees Hommel, Knop Tweewielers, Lamb Weston / Meijer, Loonbedrijf Ko Jansen, Marlon Franken Groenten en Fruit Moerstraten, MonkeyTown Halsteren, Padmos Assurantiën, Pagee Banden, Peters Bouwgroep Middelburg, Pica's, Ploeg Kozijnen Roosendaal, Port Zélande, Productiehuis CCXL, Quaak Zeegroenten, Rabobank Oosterschelde Goes, Restaurant 't Hoekje Yerseke, Roompot Hof Domburg, Schildersbedrijf Penne, Schildersbedrijf Visscher, Slagerij van Soest, Slijterij 't Hoekje, Soofs Beautysalon, Sovjet-Reizen, Stoomtrein Goes-Borssele, 't Klokuus 's-Heer Arendskerke, TMC, van der Poel Dier & Verblijf, Vishandel Sjaak Tramper Kapelle, Voetbalvereniging Kruiningen, Zoobiza, Zwembad den Inkel.

CContact

Informatie Kindervakantieweek

Als u vragen heeft met betrekking tot Kindervakantieweek vul dan het formulier hiernaast in of klik op één van de onderstaande emailadressen. Wij proberen uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.
Adres evenement:

Sportveld "de Kruse Mat"

Blauwhoefseweg 1, 4416 RC Kruiningen

06-13250309

Informatie: info@kvwkruiningen.nl

Privacy: privacy@kvwkruiningen.nl

Neem contact op